Следвайте Гласове в ТелеграмЛидерът на Северна Корея Ким Чен-ун показа на

...
Следвайте Гласове в ТелеграмЛидерът на Северна Корея Ким Чен-ун показа на
Коментари Харесай

Северна Корея показа копия на американските дронове MQ-9 Reaper

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Лидерът на Северна Корея Ким Чен-ун сподели на съветския министър на защитата Сергей Шойгу новите безпилотни летателни апарати (БПЛА) на КНДР, които наподобяват произведежданите в Съединени американски щати военни дронове.

На фотоси, оповестени от севернокорейските държавни медии, се виждат севернокорейски дронове, наподобяващи напълно на американските MQ-9 Reaper и дрона за наблюдаване RQ-4 Global Hawk.

Северна Корея сподели копия на американските дронове MQ-9 ReaperСнимките на безпилотните летателни апарати са от „ Оръжейно изложение-2023 “ в Пхенян, на което участваха Сергей Шойгу и Ким Чен-ун по време на визитата на съветския министър на защитата в Северна Корея.

Южнокорейските медии разясниха, че Северна Корея „ даже е направила тестови полети на двата модела “, отбелязвайки в тази връзка, че в случай че севернокорейската версия на RQ-4 и дроновете Global Hawk, които Сеул закупи от Съединени американски щати, летят по едно и също време над Корейския полуостров, те ще бъдат „ задоволително идентични, с цел да объркат кой кой е “.

Инфо: obektivno.bg

 

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР